dilluns, 9 d’abril del 2018

Paquetón Inesperat! - Part 2




Zuriza - Llano de Taxeras + Pista cap al Collado Estrivella


Desnivell: D+ / D- : 320/ 320
Dificultat: S1







Tot l'equip amb ganes de gaudir del paquetón


Divendres anem a dormir esperant que la previsió de neu ens deixi una capeta de neu nova per gaudir d’unes bones baixades. La nevada caiguda durant la nit supera les nostres expectatives amb escreix i ens llevem amb un bon gruix de neu a la pròpia Borda Nadal.

Carreguem les furgonetes i comencem a pujar amb les cadenes. A la carretera hi ha molta neu i no ha passat ningú. Desconeixem fins on podrem arribar. Abans d’arribar al càmping de Zuriza (actualment tancat) trenquem una cadena (de les de tela) i decidim fer mitja volta.  Tornem a la Borda i allà fem un cafè per replantejar-nos el dia. Ningú té ganes de quedar-se aquí amb la nevada que ha caigut!

Finalment, passa la llevaneus i ens col·loquem tots ens una sola furgoneta. Aconseguim arribar al Càmping de Zuriza on comencem a esquiar sota una intensa nevada. Ens han comentat que han caigut més de 40cm de neu nova. Per tant, no volem arriscar-nos innecessàriament.

El boscos tot coberts de neu són un espectacle visual

En Miguel no pot amagar la felicitat per la quanitat de neu caiguda

La Mar sembla que tampoc s'ho passa malament!


Decidim seguir el GR11 de Zuriza fins al Llano de Taxeras. Allà coincidim amb un grupet de bascos que ha pujat seguint el camí que porta al Collado de Estrivella (Sierra del Ano) fins on s’acaba el bosc. Ens comenten que seguir més amunt pot ser perillós.

Mentre seguim la pista, la nevada s'intensifica

Decidim seguir les seves traces de pujada per gaudir de l’espectacle que estem vivint. La nevada es molt intensa i tot el nostre entorn està ben blanc. Gaudim de la del silenci de les nevades al bell mig de la fageda.


En Miguel esquiant al sostre!
Un cop hem fet un mos, comença la POWDER PARTY!

Arribem fins a una edificació que hi ha dalt del bosc per guardar-hi el bestiar. Aprofitem per resguardar-nos del vent i la nevada mentre fem un mos. El descens el fem pel bosc on gaudim de una neu pols molt bona durant uns 100 metres de baixada. Després toca seguir baixant per la pista (pràcticament plana) fins que arribem al cotxe.

La imatges de la sortida parlen per si soles!

Amb l'excusa de fer les fotografies, estreno la baixada pel bosc

La Mar esquiant sota l'atenta mirada del Pau i en Miguel 
En Martí en plena acció

En Miguel flotant amb una neu pols espectacular


La cara del Pau expressa perfectament l'estat de la neu





1 comentari:

Xavier M ha dit...

Quin ambient, amb tanta neu !
Les fotos, especialment les dels arbres nevats, molt xules.